Op weg met nieuwe energie

HYMER zonnepanelen en het HYMER Smart Battery System

Steeds meer kampeerliefhebbers willen hun reisavonturen duurzamer en milieuvriendelijker maken. Met een reeks eenvoudige maatregelen kan veel worden bereikt. Deze omvatten het met mate beladen van het voertuig, het rijden op een manier die het brandstofverbruik optimaliseert, het kiezen van milieuvriendelijke campings en het beperken van afval (zie hieronder voor tips).

Droomteam: zonnepanelen en slim accusysteem

Maar ook aan de technische kant is er ruimte voor verbetering. Want campers hebben stroom nodig - voor koelkast, verwarming, verlichting, infotainment, airconditioning en nog veel meer. HYMER zonnepanelen gebruiken daarvoor de kracht van de zon. Dat bespaart u niet alleen de aanschaf van een externe stroomvoorziening, maar maakt u ook veel onafhankelijker onderweg.

De perfecte aanvulling op HYMER zonnepanelen is het HYMER Smart Battery System. Want dit is de ideale manier om de geproduceerde milieuvriendelijke stroom op te slaan. Het Smart-Battery-systeem vult de conventionele loodaccu aan met meerdere lithium-accu's. Het resultaat is duidelijk meer vermogen, een hoger rendement (tot 80%) en een langere levensduur van de gehele installatie.

Hoe duurzamer, hoe onafhankelijker

Maar de combinatie van zonne-energiesysteem en slim accusysteem helpt u niet alleen elektriciteit te besparen en het milieu te beschermen: Het maakt u ook onderweg meer zelfvoorzienend - tot 10 dagen lang.

Zonnepanelen en het Smart Battery System zijn al standaard in een hele reeks HYMER-modellen ingebouwd. Beide systemen kunnen echter ook achteraf worden ingebouwd.

8 tips voor milieuvriendelijk kamperen

Met deze kleine en gemakkelijk uit te voeren maatregelen kunt u al een groot verschil maken
 • Verminder het totale gewicht van de camper: Welke bagage en benodigdheden moeten echt mee?

 • Leeg de vuilwatertank voor vertrek en vul de watertank slechts minimaal.

 • Rijd met vooruitziende blik en met een zo constant mogelijke snelheid. Schakel vroegtijdig. Vermijd veelvuldig remmen of optrekken.

 • Zorg voor een optimale bandenspanning en gebruik de airconditioning met mate.

 • Ga zuinig om met hulpbronnen (bijvoorbeeld water voor douche en afwas).

 • Beperk afval en voer het correct af.

 • Gebruik de fiets ter plaatse.

 • Geef de voorkeur aan milieuvriendelijke campings (bijvoorbeeld herkenbaar aan het label van het "Ecocamping"-initiatief).

Meer spannende onderwerpen

 • Ontdek welke technologieën in uw HYMER zitten

  Onze technologie - uw plus in comfort: U hebt recht op een voertuig van de hoogste standaard - of het nu gaat om comfort, kwaliteit, veiligheidsuitrusting, uitgebreide voorzieningen of waardevastheid. Ontdek welke technologieën en innovaties uw volgende reis zullen verrijken.
 • Uw extra comfort

  HYMER-waterfilter clearliQ travel, powered by Grünbeck

  Het HYMER-waterfilter clearliQ travel verwijdert niet alleen 99,99% van de bacteriën die zich in het water bevinden (bijv. Escherichia coli) en grove vuildeeltjes als zand en zwevende stoffen, maar ook chloor dat voor desinfectie van drinkwater wordt gebruikt. Zo maakt u uw drinkwater niet alleen veiliger, maar ook smakelijker en kunt u met een gerust geweten afzien van plastic flessen.
 • Goed geïnformeerd, beter onderweg

  Service betekent voor HYMER veel meer dan louter voertuigen. Wij streven ernaar dat niets uw passie voor reizen in de weg staat. Daarom bieden wij onze klanten handige informatie en tips.
1 / 3
Nieuwsbrief ontvangen
Dealer zoeken
Configurator
Afspraak maken