Op weg naar de lente

4 reistips voor caravanners voor Pasen

Voor velen is Pasen de eerste keer om eindelijk weer weg te gaan en de lente in te gaan. Maar wat zoekt u op uw ontdekkingsreizen: Actie en avontuur? Plezier en cultuur? Wellness en ontspanning? Of geweldige ervaringen voor het hele gezin? Ontdek hier vier suggesties voor uw reis rondom Pasen!

Actie in Zuid-Tirol

Actie in Zuid-Tirol

Velen die in de winter van skitochten houden, stappen in het voorjaar over op mountainbiken. In Zuid-Tirol daarentegen hoeft u met Pasen niet te kiezen: Terwijl de dalen al veranderen in een bloeiende kleurenzee, zijn de bergen nog bedekt met sneeuw.

Onze tip brengt u naar het Tauferer Ahrntal (Valle Aurina). Daar verandert de natuur voortdurend van karakter: lieflijk en schilderachtig, ongerept en ruig, imposant majestueus. Het aanbod aan skitochten en mountainbikeroutes is even gevarieerd - van plezierig tot extreem pittig. De echte doorzetters kunnen beide zelfs combineren: Ski's aan de rugzak hangen, met de MTB naar het startpunt rijden - en het witte wonderland in!

Bestaat uw droomcombinatie uit wandelen en alpineskiën? Met de kleine, fijne skigebieden Speikboden en Klaustal en talrijke wandeltochten van de meest uiteenlopende moeilijkheidsgraden komt ook u in het Ahrntal aan uw trekken.

Hoogtepunt van Pasen: de traditionele Haflingergalop in Merano (ca. 1:30 uur rijden van het Ahrntal), 10 april 2023, vanaf 13:00 uur.

Wellness in de voetsporen van Goethe: Mariënbad

Een exclusieve spa- en wellnesservaring in een vorstelijke ambiance: In Mariënbad (Mariánske Lázně) kan van de aloude kunst van de spa-behandeling worden genoten in de prachtige architectuur van het keizerlijke en koninklijke classicisme.

In de omgeving van de stad ontspringen meer dan 100 bronnen, waarvan 40 in Mariënbad zelf. Het bronwater staat bekend om zijn hoge gehalte aan mineralen. Ze dienen als basis voor talrijke behandelingen om het welzijn, de gezondheid en de prestaties te verbeteren.

Goethe was al enthousiast over Mariënbad - en bezocht het kuurparadijs meerdere jaren. Tegenwoordig nodigt het "Schrijverspad" u uit om in de voetsporen te treden van talrijke literaire grootheden. Mariënbad is allang in zijn oude glorie hersteld: het prachtige kuurhotel, de zuilengalerij, de uitgestrekte parken met hun paviljoens ... In het vroege voorjaar is hier nog genoeg ruimte en rust om jezelf goed te doen en echt te ontspannen.

Hoogtepunt van Pasen: Lentefeest van Mariënbad, op de middag van Paaszondag (09 april 2023) in de Anglicaanse kerk.

Genieten in Piemonte

 

Toegegeven: Als u zich tot Piemonte aangetrokken voelt vanwege de witte truffels, moet u in de herfst komen. Maar op culinair gebied heeft de regio tussen de uitlopers van de Alpen en de Apennijnen nog veel meer te bieden. En het zachte voorjaar is ideaal voor deze ontdekkingen.

Nummer één is hier beslist de wijn. In de wijngaarden van de provincies Asti, Vercelli, Novara, Monferrato of Langhe wordt een hele reeks bijzondere druivenrassen verbouwd, die men elders tevergeefs zoekt. Voor de kenners zijn de namen van deze wijnen een ABC van exclusief genot: Alta Langa, Asti, Barbaresco, Barbera d'Asti, Barbera del Monferrato superiore, Barolo, Brachetto d'Acqui, Dolcetto di Diano d'Alba .... Tijdens uw paasreis kunt u ze bijvoorbeeld direct bij de wijnboer proeven tijdens een korte wandeling.

Vooral de regio tussen Alba en Asti geldt als een fiets- en wandelparadijs. Op idyllische paden door wijngaarden, hazelnootvelden en middeleeuwse dorpjes kunt u niet alleen romantische kastelen en paleizen ontdekken, maar ook vele heerlijke restaurants en lokale specialiteiten. Fijnproevers kijken vooral uit naar de traditionele Agnolotti del Plin of de beroemde Torta salata di Pasqua met Pasen.

Hoogtepunt van Pasen: De Passie van Christus in de straten van Romagno Sesia, 06/07/08/09 april 2023

Familieavontuur in de Zwabische Alpen

Magische werelden: Gigantische druipsteengrotten, buitengewone karstformaties, kastelen, burchten en ruïnes... Het veelzijdige landschap van de Schwäbische Alb betovert avonturiers jong en oud - en biedt talrijke mogelijkheden voor spannende ontdekkingstochten.

Maar niet alleen de natuur biedt hier veel afwisseling: een hele reeks vrijetijds-, avonturen- en klimparken (bijvoorbeeld in de omgeving van kasteel Lichtenstein en Sonnenbühl) bieden kinderen volop mogelijkheden om uitgebreid te ravotten.

Paashoogtepunt: het Paaseierenmuseum Sonnenbühl, dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur (van 01-16 april 2023 met ambachtelijke markt).
 

Meer reistips?

Op onze website vindt u tal van inspirerende reisverslagen - voor uw voorjaarsreizen en voor elk ander seizoen.

Nieuwsbrief ontvangen
Dealer zoeken
Configurator
Afspraak maken